Адаму Сендлеру награда "Марк Твен"

ВАШИНГТОН: Амерички глумац и комичар Адам Сендлер добитник је награде "Марк Твен" која ће му бити уручена на гала свечаности, уз учешће највећих комичарских имена, 19. марта 2023. године, саопштио је Кенеди центар.
s
Фото: Tanjug (Invision/Jordan Strauss)

Адам је створио ликове који су нас насмејали, расплакали и насмејали до суза. Радујемо се што ћемо прославити његову каријеру на свечаности која ће сигурно окупити најбоље у комедији и обезбедити смех, навела је председница Кенеди центра Дебора Ф. Ратер.

Према њеним речима, Сандлер је забавио гледаоце током три деценије својим филмовима, међу којима су "Маторани", "Мали диктатор" и "Случајни парнтери",  музиком, али и као омиљени члан емисије телевизијске "Суботом увече уживо".

У Кенеди центар у свом седишту додељује награду названу по чувеном америчком писцу Твену, писцу романа "Доживљаји Тома Сојера" и "Доживљаји Хаклбери Фина", а досадашњи добитници који су на њему сличан начин утицали на америчко друштво били су комичари Били Кристал, Еди Марфи, Вил Ферел, Тина Феј и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести