Академија: Вил Смит 10 година не сме на доделу Оскара

ЛОС АНЂЕЛЕС: Одбор америчке Академије за филм одлучио је да забрани глумцу Вилу Смиту учешће на свим догађајима у организацији академије, укључујући доделу Оскара, у наредних 10 година.
v
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштила Академија, та одлука је донета након што је Смит током овогодишње церемоније доделе највећих филмских награда Академије ошамарио водитеља Криса Рока.

У саопштењу се истиче да је 94. церемонија доделе Оскара требало да буде "прослава бројних појединаца у филмској заједници који су одрадили невероватан посао у претходној години", али да су ти моменти пали у сенку "неприхватљивог и штетног понашања Вила Смита", преноси Ројтерс.

Вил Смит се 1. априла повукао из чланства америчке Академије за филм, пошто је на додели Оскара ошамарио комичара Криса Рока. Смит је саопштио да ће прихватити и друге санцкије које Академија буде увела због тог инцидента.

Смит се током доделе оскара, 27. марта, попео на бину и ошамарио Криса Рока, због његове шале на рачун Смитове супруге Џејде Пинкет Смит, која је обријана до главе јер пати од алопеције.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести