Богдан: "Мочвара" у другој сезони иде дубље у ликове

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је глумац Горан Богдан који је говорио о развоју његовог лика инспектора Николе Крсмановића у предстојећој другој сезони серије "Мочвара", раду на озбиљним и комичним улогама, као и о плановима у скоријој будућности.
goran bogdan1
Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs
Серија "Мочвара" редитеља Олега Новковића и сценаристкиње Милене Марковић, у другој сезони ће, према речима Богдана, бити "суперспрега мелодраме и правог ноар кримића".
Након великог успеха који је постигла прва сезона ТВ серије "Мочвара", иста екипа удружила је снаге и у другој сезони, чије је снимање управо почело, саопштила је продукција пројекта, кућа Фирефлy.
Нових 10 епизода „Мочваре“ које ће се стилски и визуелно наслањати на прву сезону, публици ће донети нове приче у којој инспектор Никола Крсмановић (Горан Богдан) истражује низ окрутних убистава, али и истовремено открива тајну властитог порекла.
Јунак добија достојног наследника у лику Атиле Селеша, кога тумачи млади војвођански глумац Роберт Ожвар.
Радња нове приче "Мочваре" је смештена у Сенти, у наизглед идиличном војвођанском месту, на обали реке, где неколико породица живи, влада и одлучује о животу и смрти.
Кроз нове епизоде публика ће моћи да види како се инспектор Никола мења, како је спреман да прашта, а то све могу да буду кључна питања за развој неких нових прича која ће публици донети још интригантнији заплет.
"За разлику од прве сезоне, која је била доста мрачна, баш је била права мочвара, више ми се свиђа у другој сезони што идемо у супротном смјеру. Мјесто је Сента, Војводина, спржена равница, љето, врућина, зној... дијаметрално супротно од прве сезоне", рекао је Богдан.
Према његовим речима, у наставку серије, чије је снимање тренутно у току, злочин није толико бруталан као у првој сезони, а радња иде "дубље у ликове".
"Лик Крсмановића је првој сезони доста растрзан и мрачан, бори се са својим демонима из прошлост... У овој сезони он дође до зида. Све приче му се затворе, само је питање да ли ће отићи скроз, нестати, умријети или ће наћи неку нови снагу", навео је Богдан.
Глумац познат по драмским улогама, мрачним ликовима какве је остварио у филму "Отац" (2020) и серијама "Сенке на Балкану" (2019-2020), "Мочвара" (2020) или трећа сезона "Фарга" (2017), подсећа да је на почетку бављења глумом углавном добијао улоге у комедијама какве су "Соња и бик" (2012) и "Свећеникова ђеца" (2013).
"Препао сам се од тога да ће ме то некако обиљежити, да ћу остати у тим комичним ликовима. Препао сам се па сам бирао ''што теже то боље''. Сада сам се опет зажелио нечега комичнијег, мало романтичнијег", признао је Богдан.
Глумац номинован за Европску филмску награду за улогу у филму "Отац", о плановима за међународну каријеру каже да се "нешто крчка" и нада се да ће се, након што је пандемија у последњих годину и по пореметила свима многе планове, "од зиме почети нешто реализирати".
Јунака награђиваног филма "Отац" (2020) и ТВ серије "Сенке над Балканом" (2017-2019), домаћа публика ће гледати од јесени на каналу Нова С и у серији "Време зла" према роману Добрице Ћосића. 
Продуцентска кућа Фирефлy и Телеком Србија стоје иза овог оригиналног ТВ формата чије премијерно емитовање публика може да очекује током следеће године на кабловском каналу Суперстар ТВ, као и на РТС 1.
Поред Горана Богдана и Роберт Ожвара, у серији “Мочвара” играју већ виђени глумци из прве сезоне - Јана Бјелица, Марта Бјелица, Дејан Дедић, Бојан Жировић, са новим лицима - Сара Климоска, Соња Колачарић, Милош Тимотијевић, Марко Јанкетић, Лидија Кордић, Катарина Марковић, Драган Мићановић, Ања Павићевић, Ненад Стојменовић, Слободан Бода Нинковић и многи други.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести