Британско-српски филм “Вампир” има дистрибутера из Париза

ПАРИЗ: Британско-немачки-српски филм “Вампир”, редитељски деби глумца Бранка Томовића, добио је страног дистрибутера, филмску компанију “Reel Suspects” из Париза, која је добила права за светски пласман овог хорор остварења, пренео је “Варајати”, угледни амерички магазин о седмој уметности.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Ново остварење је представљено и дефинисано као хорор европског артхаус профила, а уз редитеља Томовића, важне улоге имају Горица Регодић, Јоаким Тасић, чувена Ева Рас, Јудит Георги и Немања Бајић.

Бранко Томовић, комплетан аутор овог филма - главни глумац, сценариста и редитељ истакао је да је његов филм је надахнут стварним случајевима вампиризма који су дешавали у Србији почетком 18. века.

“Иако је наш “Вампир” смештен у савремени тренутак, он је заснован на тим митовима, сујеверјима и фолклорним елементима.

Желео сам да покажем мистериознију страну Србије”, објаснио је Томовић.

Заплет филма је следећи: након што буде сведок злочина у Лондону и затим тражи место на коме би се сакрио, јунак Арно (Бранко Томовић) добија понуду од шармантне и бескрупулозне даме Весне (Горица Регодић) да почне да се стара о гробљу у малом, удаљеном српском селу. Убрзо, он почиње да доживљава кошмарне визије, а често га посећује мистериозна старица Баба Драга (Ева Рас) која Арноа води ка путу таме. Само сеоски свештеник (Јоаким Тасић) покушава да сачува протагонисту од злокобних намера мештана.

Филм “Вампир” је сниман на енглеском језику и рађен је у копродукцији Велике Британије, Немачке и Србије, а реализован на разним локацијама у централној Србији.

Међународна екипа је укључена у снимање филма, као што су продуценти Жан Луј Алеxандре и Дина Викерман, уз Милоша З. Вучковића.

Аутор овим филмом дебитује на плану дугометражног играног филма, али је већ искусан на пољу краткометражних остварења - “RED” и “The Smell of Petrol” који су освојили многе награде на значајним светским фестивалима.

Томовић је немачки и европски глумац српских корена, глумио је у филмовима многих признатих редитеља као што су Кен Лоуч или Пол Гринграс, а посебно је виђен у популарним америчким, британским и немачким ТВ серијама “24”, “Ред и закон: Британија”, “Додир Мраза”, “Тихи сведок“, “Вајтчапел” и другим.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести