Доделом награда синоћ затворен Фестивал фантастике

БЕОГРАД: Фестивал српског филма фантастике свечано је затворен синоћ 14. пут доделом главне награде фестивала Коскар и пројекцијом награђених филмова у Великој сали Студентског културног центра, саопштила је дирекција тог фестивала.
f
Фото: Tanjug/ Danijela Radojković

Коскара за најбољи страни краткометражни филм добило је остварење "Spontaneuos Combustion” француског редитеља Пјера-Жана Делволвеа, док је домаћи краткометражни филм "Breaking Point: A Star Wars story” Стевана Филиповића освојио статуету у категорији за најбоље визуелне ефекте у домаћем филму.

Награђен је тим за тај домаћи филм у саставу: Стефан Девић, Алекса Миросављевић, Ана Пакљанац, Ада Соколовић и Петра Стојановић.

Краткометражни филм "Сниматељ” Лазара и Петра Бачкоње освојио је награду за најбољи сценарио домаћег филма, а за најбољу режију српског филма додељен је редитељки Јовани Димитријевић за остварење "Lodger”.
Филм "Девет” Анамарије Матић проглашен је за најбољи домаћи краткометражни филм на овогодишњем издању фестивала.

Додела Коскара у категорији за најбољи филм из земаља бивше Југославије, без Србије, ове године је изостала, будући да није било пријављених филмова из региона.

Након доделе Коскара, приказани су сви награђени филмови, а одиграла се и регионална премијера дугометражног филма "Shakespeare's Sh*tstorm” Лојда Кауфмана.

Публика је током трајања фестивала могла да погледа и још само два дугометражна наслова - "Deathcember”, као и светску премијеру хорора "C.L.E.A.N.".

О наградама је ове године одлучивао трочлани жири у саставу: продуцент Џастин Мартел и редитељи Рашко Миљковић и Дино Јулиус.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести