Михаиловић: Филм "Индиго кристал" је социјална драма

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ и сценариста Лука Михаиловић који је говорио о свом предстојећем дебитантском филму "Индиго кристал".
Танјуг/Драган Кујунџић/Лука Михаиловић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Лука Михаиловић

Михаиловић је рекао да је Индиго кристал његов дипломски филм који је почео да пише крајем друге године факултета, вративши се после две године у родни Шабац, када је видео колико се град физички променио.

Михаиловић је истакао "осећај странца у сопственом граду, где осећате да се све променило, а заправо се ништа није променило".

"Можда сте се ви променили. То је почетак приче. А јако је глупо ставити да се студент враћа, па му је јако тешко, него направити драматуршку структуру да је повратник из затвора, па прича има тежину", истакао је млади редитељ.

Према његовим речима, Миодраг Радоњић у почетку није позван у пројекат да буде његов продуцент, већ само главни глумац.

"Дошли смо до тог нивоа да смо обојица били задовољни сценаријем. Он преузима улогу продуцента и све је било тако органски, имало је свој природан ток", рекао је Михаиловић.

Иако је Шабац лик у филму, Михаиловић истиче да "Индиго кристал" може да се дешава било где, а родни град је одабрао јер познаје места радње.

Према његовим речима, филм је социјална драма која има егзистенцијални моменат када главни јунак покушава да се асимилује у друштво. Уз то има друштвени моменат када јунак преузима уклогу старијег брата над једним клинцем, а трећи елемент је мелодрамски.

Упитан за нове пројекте, Михаиловић је рекао да са Рељом Деспотовићем из треп бенда "Црни Церак" пише сценарио.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести