Митровић: Отуђеност је тема филма Комедија на три спрата

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је редитељка Сандра Митровић која је говорила о свом дебитантском филму "Комедија на три спрата".
Јадранка Илић/Сандра Митровић
Фото: Јадранка Илић/Сандра Митровић

Митровић је рекла да је "Комедија на три спрата" ансамбл филм, који "има више јунака, пратимо више прича и свака има неку своју тему", а у "зависности са ким се гледалац повеже и чија прича га дотакне нешто ће извући као поруку".

"Заједничка тема свих јунака је отуђеност. Сви се баве својим проблемима и свако има ненормалне ствари које му се дешавају у дану кад се филм дешава, а нико не обраћа пажњу на зграду и заједницу коју су запустили", истакла је редитељка.

Према њеним речима, порука филма је да "живимо у брзом времену и немамо времена за људе који су добронамерни, свуда су око нас, а стављамо их на страну надајући се да ће увек бити ту".

Одрастајући у старој згарди у Београду где се знају комшије", Митровић је искусила "отуђеност, изолацију човека, појединца живећи у Енглеској и Америци где комшијски односи не постоје".

Најзахтевнији део филм сниман у води, а највећи део буџета је потрошени на последњих 20 минута, рекла је редитељка.

"Изградили смо део сета у базену и онда потопили све што смо изградили. Изгледало је ненормално добро. Улазиш у базен, видиш део сета ког си снимао два месеца... Нисмо знали шта ће се десити кад пустиш воду. Нико то није радио раније. Уверавали су нас да ће бити све океј. И било је", рекла је Митровић.

Према њеним речима, "глумци су били феноменални" јер је "толико ложење кад радиш ново, другачије и сви су били под еуфоријом".

Митровић је рекла да је главну улогу водоинсталатера Миленка писала за Слободана Боду Нинковића са којим је радила и раније, док се Сека Сабљић изненадила њеном младошћу кад ју је први пут видела преко видео позива након што је прихватила улогу.

"Није ми било свеједно кад су сви пристали и схватила какву глумачку екипу треба да предводим. Њима се јако допао сценарио и указали су ми поверње да их водим кроз пројекат и надам се да сам оправдала то поверење"; рекла је Митровић.

Са искуством снимања у Сједињеним Државама и Енглеској, Митровић је оценила да у односу на Србију "разлика у квалитету продукције и екипе није никаква".

"Стварно мислим да ми у Србији имамо ненормално добар кадар. Највећа разлика су буџети и процес кастинга. Ми смо мања средина лакше је да дођеш до већих глумачких имена. У Америци је то немогуће, поготово дебитанту да неко уопште прочита сценарио", рекла је Митровић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести