Никола Којо у филму "Јахачи" Доминика Менцеја

БЕОГРАД: Снимање филма "Јахачи", дебитантског остварења редитеља Доминика Менцеја, а према сценарију Бориса Гргуровића почело је пре два дана у Хрватској, саопштили су из Филсмког центра Србије. 
y
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о копродукцији Словеније, Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

У питању је road-movie, прича о двојици сеоских младића који, инспирисани филмом "Голи у седлу", преправљају своје "Томосе" и крећу на пут. 

Антон у нади да ће задивити девојку у коју је заљубљен, а Тома у потрази за одговорима на своје религијске визије.

Главне улоге у филму тумаче младе глумачке звезде из Словеније - Тимон Штурбеј, који се прославио прошлогодишњим филмом "Последице", Петја Лабович, као и наш прославјени глумац Никола Којо, коме је поверена улога бајкера Петера, који представља неку врсту менторске, очинске фигуре.

Пројекат се реализује у копродукцији компанија Staragara, Antitalent, Sense Production и Нови Филм, а подржан је од стране Словенског филмског центра, студија ВИБА Филм, Радио-телевизије Словеније, Филмског центра Србије и Фондације за кинематографију Сарајева. Развој пројекта подржан је од стране програма Креативна Европа MEDIA и RE-ACT.

Поред писца сценарија Бориса Гргуровића, међу уметничким сарадницима су и сниматељ звука Иван Антић и маскер Татјана Липановић.

Пројекат је развијан кроз прво издање интернационалног програма Гете Института - First Films First, који воде Стефан Арсенијевић и Вања Ковачевић, а ментор на развоју сценарија био је Срђан Кољевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести