"Плавуша" води у номинацијама за Златну малину

ЛОС АНЂЕЛЕС: Организатори традиционалних холивудских награда за најгора филмска остварења "Златна малина" саопштили су да са осам номинација води филм "Плавуша", а на листи су се од глумаца нашли Том Хенкс, Силвестер Сталоне, Џаред Лето и други.
b
Фото: Youtube Printscreen

На челу чопора филмских џукаца је 'Плавуша' коју су чак гледаоци волели мање од критичара. Назван 'биографским (филмом) који није биографски' од стране својих твораца, истражује експлоатисање Мерлин Монро...настављајући да је експлоатише постхумно, оценили су из "Златне малине".

"Плавуша" је номинована за најгори филм, а њен творац Андрју Доминик за најгори сценарио и најгорег редитеља.

Следи са седам номинација филм "Good Mourning" ког организатори "Златне малине" описују као "од смеха ослобођену стонер комедију са ретким постигнућем савршене нуле на сајту Rotten Tomatoes".

Најисмеванији филм 'Морбиус', са номинованим најгорим глумцем Летом у насловној улози, сакупио је пет номинација. Дизнијев потпуно непотребан (и чудновато језив) сиџиај римејк Пинокија повукао је конце наших гласача у шест категорија, наведено је из "Златних малина".

За "Златну малину за најгори филм" поред "Плавуше", "Дизнијевог Пинокија",  "Good Mourning" и "Морбиуса" номинован је и филм "Краљева кћи".

„Златну малину за најгорег редитеља" очекују, поред Доминика за "Плавушу", Џад Апетов за "Мехур", Колсон Бејкер, познатији као репер Машин Ган Кели, и Мод Сан за "Good Mourning", Данијел Еспиноса за "Морбиуса" и Роберт Земекис за "Дизнијевог Пинокија".

За најгорег глумца су номиновани, поред Лета и Пит Дејвидсон за глас у филму "Marmaduke", као и Бејкер у "Гоод Моурнингу", Силвестер Сталоне за "Самарићанина" и Том Ханкс као Ђепето у "Дизнијевом Пинокију".

Хенкс је номинован и за најгорег споредног глумца за "луцкастим нагласком у портретисању пуковника Тома Паркера у иначе критички хваљеном (филму) 'Елвис'".

Наслов најгоре глумице могу добити Рајен Кјера Армстронг за "Потпаљивачицу", Брајс Далас Хауард за "Свет из доба Јуре: Надмоћ", Дајен Китон у "Мек и Рита", Каја Скоделарио за "Краљеву кћи" и Алиша Силверстоне у "Тхе Реqуин". 

Међу номинованим за споредне улоге су и Адрија Арџона, Лорејн Брако, Пенелопа Круз, Бингбинг Фан, Мира Сорвино, Пит Дејвидсон, Ксавијер Самјуел, Мод Сан и Еван Вилијамс.                  

Како је најављено, добитници "Златних малина" у овим и другим категоријама биће објављени 11. марта, а уручење награда је 12. марта.

Годишњу награду за најгоре филмове утемељио је 1981. године публициста Џон Џеј Би Вилсон, додељује се у Лос Анђелесу дан пре Оскара, а о томе коме ће припасти јефтина статуа у облику златне малине величине лоптице за голф, одлучују претплатници сајта www.razzies.com.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести