Почело снимање ратног филма "Кошаре"

ЛЕСКОВАЦ: Снимање ратног филма "Кошаре" у режији Балше Ђога, почело је у Лесковцу и околини, саопштио је Филмски центар Србије
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Овај амбициозни филмски пројекат надахнут је истинитим догађајима, а Филмски центар Србије га је прошле године подржао на конкурсу за суфинансирање производње домаћих дугометражних филмова са националном темом.

Како се истиче у образложењу, пројекат "Кошаре" представља "хвале вредну идеју да се после безмало две деценије одлагања филмски обради тема која је истовремено од првенственог националног значаја и изразито уметнички потентна", а 50 милиона динара је и највећи износ који је до сада додељен на овом кокурсу.

"Кошаре" су целовечерњи играни првенац редитеља Балше Ðога, до сада најпознатијег по хваљеној серији "Пет".

Филм настаје по сценарију Ђорђа Милосављевића, Страхиње Радетића и Ђога, а кључне улоге тумаче: Јован Јовановић, Лука Грбић, Виктор Савић, Никола Којо и Милица Стефановић.

Поред њих у филму (и серији) гледаћемо Милену Радуловић, Милоша Самолова, Александра Радојичића, Младена Совиља, Владана Гајовића, Милорада Капора, Милоша Биковића…

Прича "Кошаре" прати групу младих српских војника који у октобру 1998. године стиже на удаљену војну коту на тромеђи Србије, Црне Горе и Албаније.

Убрзо, они западају у вртлог борбе за своју отаџбину, али и властите животе, а суочени са подмуклим нападима непријатељаских снага и осталим опасностима.

Филм продуцирају Омега Продакшн и Телеком Србије.

Уз Филмски центар Србије, подршку овом пројекту од националног значаја дало је и Министарство одбране Републике Србије.

Снимање филма (и серије) ће трајати до почетка децембра 2020. године на многобројним локацијама у Србији, Црној Гори и Републици Српској (Босни и Херцеговини).

Премијера филма се очекује у првој половини 2021. године.

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести