Преминуо глумац Небојша Глоговац

БЕОГРАД: Глумац Небојша Глоговац преминуо је данас у Београду у 49. години.
nebojsa glogovac tanjug
Фото: Tanjug

Остаће познат по бројним улогама на филму, телевизији и у позоришту за које је добио домаћа и међународна признања.

Рођен је 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и кројачице Милене Глоговац.

Глоговац је пре десетак дана хитно примљен у Институт за онкологију, а тада су медији писали да је глумац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Прву улогу остварио је у серији "Бољи живот", у којем играо школског друга Слободана Бобе Попадића. После средње школе, уписује студије психологије на Филозофском факултету, а након две године прелази на Факултет драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. 

Са њим су заједно студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Наташа Нинковић се опростила од колеге тако што је објавила заједничку слику на Инстаграму.

"Заувек у мом срцу. Са анђелима мили мој...", написала је.

Први филм у којем се појавио је у "Вуковар, једна прича", где је играо лик војника Фадила. Прву главну улогу остварио је у филму "Убиство са предумишљајем", где је тумачио лик Богдана. 

После су се ређале улоге у остварењима "До коске", "Буре барута", а велику популарност стекао је у серији "Породично благо", у којој је играо Златка Гавриловића.

Фото: Tanjug

Запажене улоге је остварио и у филмовима "Муње", "Кад порастем постаћу кенгур", "Небеска удица"...

Био је успешан позоришни глумац, а гледали смо га у представама "Хадерсфилд", "Сумњиво лице", "Метаморфозе", "Луталица"...

Једна од његових последњих улога била је у ТВ серији "Немањићи - Радање краљевине", где је тумачио улогу Вукана, најстаријег сина Стефана Немање. 

Био је ожењен и имао је троје деце.

Добитник је и бројних награда, као што су "Златна арена", награда Југословенског драмског позоришта, награда Зоран Радмиловић, Стеријина награда за глумачко остварење и других.


Брнабић: Глоговац је оставио неизбрисив траг

БЕОГРАД: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је данас у име чланова Владе Србије и лично име телеграме саучешћа породици преминулог глумца Небојше Глоговца и управнику Југословенског драмског позоришта, његовог матичног позоришта.

"Напустио нас је човек великог талента, вансеријски уметник и симбол српског глумишта млађе генерације. Небојша Глоговац оставио је неизбрисив траг како кроз своја глумачка остварења, тако и кроз умеће достојанственог живљења", наводи се у телеграму саучешћа.

"Отишао је доајен који ће увек живети са нама кроз роле по којима остаје упамћен, као симбол српског глумишта и позоришта. Српска позоришна сцена изгубила је данас једног од најбољих и најталентованијих уметника који је дао лични печат свему што је радио. У своје име и у име свих чланова Владе Републике Србије, примите изразе искреног саучешћа“, написала је премијерка Брнабић, саопштила је канцеларија за сарадњу с медијима владе Србије.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести