Прве две епизоде серије “Група” приказане у Сарајеву

САРАЈЕВО: У оквиру програма “Претпремијере” синоћ су на Сарајево Филм Фестивалу приказане прве две епизоде серије “Група”, аутора Драгана Ђурковића и Уроша Томић која се бави диловањем дроге као једним од највећих проблема младих данас.
tomich11
Фото: Урош Томић, фото: Танјуг (Видео)

Томић објашњава да је то истовремено и криминалистичка, полицијска серија, и породична и тинејџ драма, а основа за то је пилот епизода “Одељење” која је пре пет година била хит на “Јутјубу”.

“Мотив је био да се направи прича о садашњој генерацији и њиховим проблемима, а главни је диловање дроге”, рекао је Томић у изјави Танјугу.

Нова серија РТС-а прати три приче.

У фокусу прве је полицајац Гага кога ће истрага злочина довести до Страхиње, човека за кога сумња да је умешан у убиства.

Криминалац Страхиња, који покушава да легализује своје послове уценама и поткупљивањем, стожер је друге линије приче, док трећа линија приче прати тинејџера Вању, који ће се стицајем тешких околности наћи између полицајца и криминалца.

“Имали смо јако пуно стручних сарадника и са једне и са друге стране закона, полицајце, новинаре који се баве криминалом, бивше дилере и клинце који су били у томе и то је допринело да серија буде аутентична, али свакако да морате да направите нешто атрактивно, што ће бити и забавно и духовито и узбудљиво. Пажљиво смо проучавали ствари везане за омладину и полицијски рад и надам се да ће се то осетити као неко освежење”, објаснио је Томић.

Примећује да се често, када се говори о проблемим младих, помиње распад породице, али то, додаје, није баш тако.

“Не може све да буде на породици, јер та деца иду у школу, напољу су и на интернету. Није ствар ни у финансијским проблемима, јер ми видимо породице која имају финансијску сигурност и то су фине породице. Међутим, диловање дроге је данас нормално и реално. Данашње генерације то доживљавају као бизнис. Знају они да је то озбиљан криминални посао, али они гледају само како да зараде и иду даље”, истакао је Томић.

Сценаристи серије су Катарина Митровић, Сташа Бајац, Гвозден Ђурић, Ђорђе Милосављевић, Страхиња Маџаревић, Владимир Ђурђевић, Дуња Матић и Мирјана Новаковић.

Редитељи су, поред Томића, Иван Стефановић, Слободанка Радун, Јелена Гавриловић, Немања Ћеранић, Милош Радуновић и Гвозден Ђурић.

“Трудили смо се да окупимо тим младих сценариста у комбинацији са искусним сценаристима, исто тако и код редитеља и успоставили смо систем како ће свака епизода бити урађена и ја сам одушевљен”, рекао је Томић. 

Глумци су, каже, оно најбоље у серији, а то су Игор Бенчина, Денис Мурић, Филип Ђурић, Војин Ћетковић, Дејан Луткић, Јасна Ђуричић, Милица Трифуновић, Бранка Катић, Нела Михаиловић, Бојан Жировић, Ирфан Менсур, Матеа Милосављевић, Борис Исаковић, Ивана Зечевић, Мили, Павле Менсур.

Томић је врло задовољан првим реакцијама у Сарајеву.

“Нама у серији игра јако популаран репер Мили. Нисмо ни знали колико је популаран када смо га изабрали јер је веома талентован за глуму и игра нешто што је проживео на неки начин. Тако да је дошло много клинаца због њега и одушевљени су ликовима који су њихова генерација”, казао је Томић.

“Група” је једна од пет серија које се приказују у оквиру програма “Претпремијере” Сарајево Филм Фестивала, уз “Сенке над Балканом”, “Беса”, “Језеро” и “Фамилија Марковски” и све конкуришу за награду публике која ће бити додељена 22. августа у поноћ.

Емитовање серије “Група” почиње у октобру на РТС-у.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести