СФФ: Награда Срце Сарајева за филм Чистоћа 

САРАЈЕВО: Босанскохерцеговачком филму „Чистоћа“ додељена је награда Срце Сарајева за најбољи студентски филм 23. Сарајево филм фестивала (СФФ), а додељује се под покровитељством Већа за регионалну сарадњу (РЦЦ).    
Epa (Fehim Demir)
Фото: Epa (Fehim Demir)

У име Већа за регионалну сарадњу желим да честитам победнику. Срце Сарајева је важно признање доброг рада и подстицај да се уклоне препреке младим ауторима и њиховим каријерама. Надам се да је ово тек почетак успешних каријера ових младих људи и Веће је више него срећно што смо учествовали у њиховој промоцији, рекла је Драгана Ђурица, виши стручњак за конкурентност у РЦЦ.          

Како се у саопштењу наводи Филм „Чистоћа“ победио је у конкуренцији 13 филмова у трајању до 60 минута, чији су аутори студенти из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и Мађарске. 

Студентски филм је по први пут уврштен у такмичарски програм СФФ-а чиме се промовише рад студената регионалних филмских школа, факултета и академија.  

Аутор „Чистоће“ Невен Самарџић је студент Академије сценских уметности у Сарајеву, а његов победнички 38-минутни филм је прича о Фуди, наркоману, који након смрти најбољег пријатеља одлучи да се скине с хероина и помири с мајком.

Међутим, та етикета наркомана га и даље прати и нико не верује у искреност његове промене, па је у опасности да се врати старом начину живота, радња је награђеног филма.

У саопштењу се напомиње и да је 23. по реду Сарајево филм фестивал почео пре седам дана и да се завршава вечерас. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести