ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧУВАРА ФОРМУЛЕ Филм до сада погледало 100.000 гледалаца

Филм “ЧУВАРИ ФОРМУЛЕ”, чија је велика београдска премијера била пре две недеље, до сада је погледало 100.000 гледалаца у биоскопима у Србији. Ова несвакидашња, истинита прича о акциденту у Винчи из 1958. године, привлачи велику пажњу публике широм земље, а уочи почетка биоскопске дистрибуције филм је награђен и престжним наградама на филсмким фестивалима у Локарну, Сарајеву и CineNova.
е
Фото: Aleksandar Letić

Филм који нас подсећа на хуманост и емпатију, са аутентичним редитељским печатом редитеља Драгана Бјелогрлића, од ове недеље почиње да се приказује и у биоскопима у региону.

У насловним улогама гледамо Радивоја Рашу Буквића, као и прослављене француске глумце Алексиса Манентија, Оливиеа Бартелемија и Ане Сара. Директора института Винча Павла Савића играће Предраг Мики Манојловић, а шефа државне безбедности СФРЈ Леку Ранковића – Драган Бјелогрлић. Улоге младих југословенских научника редитељ је доделио Јовану Јовановићу, Алиси Радаковић и Огњену Мићовићу.

Фото: Aleksandar Letić

Ову јединствену причу, рађену према бестселеру професора Горана Милашиновића, као сценаристи потписују Вук Ршумовић уз Огњена Свиличића и Драгана Бјелогрлића као косценаристе. Ауторски тим предвођен Бјелогрлићем као редитељем, чине директор фотографије Иван Костић, монтажерка Милена Предић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић, костимографкиња Марина Вукасовић Меденица, композитор Александар Ранђеловић, док извршну продукцију потписује Горан Бјелогрлић.

Фото: Aleksandar Letić

Иза овог оригиналног пројекта стоје продукцијске куће CobraFilm и United Media, уз подршку Euroimages, Creative Europe Media, Министарства културе Републике Србије, као и Филмских центара Србије, Црне Горе, Словеније и Северне Македоније, а биоскопска дистрибуција је поверена компанији Art Vista.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести