Књига Саве Дамјанова поводом награде "Тодор Манојловић"

БЕОГРАД: У Задужбини Вука Караџића у Београду, данас је представљена књига проф. др Саве Дамјанова "Алсо спраћ Дамјанов", која је збирка 33 интервјуа
Sava Damjanov  Foto: Dnevnik.rs
Фото:   Сава Дамјанов  Фото: Дневник.рс

Управни одбора Фонда "Тодор Манојловић" на седници у градској библиотеци "Жарко Зрењанин" у Зрењанину 19.фебруара 2018 одлучио је да награду "Тодор Манојловић" за 2017. годину додели Дамјанову.

Добитник награде је био обавезан да напише књигу коју ће објавити зрењанинска библиотека и тако је настала збирка од 33 интервјуа насловљена "Алсо спраћ Дамјанов".

Промоцији су присуствовалиу сви чланови одбора Фонда "Тодор Манојловић", који су се сложили да се Дамјанову додели ово знацајно признање за модерни сензибилитет, које до сада добило 27 лауреата.

Већина је сматрала да је Дамјанов одавно заслужио ово признање, јер је неспутано креативан, пођеднако се успешно бавио књижевншћу, историјом, науком и писањем фикције.

Дамјанов је не само одабрао најбоље интервјуе по личној процени, већ им је приложио коментаре из данашње перспективе.

"Он је један од ретких аутора који се пођеднако и истовремено бавио писањем универзитетских радова, предавањима и писањем белетристике која је увек била свежа и помало јеретичка", констатовао је Петар Арбутина. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести