Чарлс Симић у септембру у Београду

БЕОГРАД: Прослављени амерички песник српског порекла, есејиста и преводилац Чарлс Симић, добитник Пулицерове награде за поезију и члан Америчке академије за уметност и књижевност, гостоваће у септембру у Београду.
knjige pix
Фото: pixabay.com

Он ће у програму "Поезија уживо!", који Радио Београд 2 организује у сарадњи са Коларчевом задужбином, имати своје вече током којег ће говорити своје стихове, уз директан пренос на овом програму.

Својим гостовањем Симић ће отворити трећу сезону програма "Поезија уживо!".

"За Радио Београд 2 представља велики комплимет што ће Чарлс Симић, један од највећих америчких песника, пре свега због учешћа у нашем програму, допутовати у Београд и што ће наши слушаоци моћи да уживају у директном преносу вечери једног тако великог песника", рекао је главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац.

Он је навео да ће снимак те вечери, као и снимке других програма из циклуса "Поезија уживо!", у будућности чувати Звучни архив Радио Београда.

Програм "Поезија уживо" Радио Београда 2, у коме најпознатији српски и инострани песници говоре своје стихове, одвија се већ две године у дворани Коларчеве задужбине.

У том програму су до сада наступили Матија Бећковић, Љубомир Симовић, Милован Данојлић, Стеван Тонтић, Гојко Ђого, Милена Марковић, Абдулах Сидран, Душко Новаковић, Радмила Лазић, Горан Бабић, Милан Ненадић и други познати песници. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести