Одређен ужи избор романа за НИН-ову награду

БЕОГРАД: Жири НИН-ове награде након првог круга од 42 наслова направио је други, ужи избор од 17 у конкуренцији за најбољи роман 2021. године, саопштили су данас организатори.
Ninova nagrada Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У конкуренцији за добитника 68. награде часописа НИН, који ће бити познат 24. јануара, сада су "Смртни исход атлетских повреда" Милице Вучковић, "Предео кроз који се пробијам" Бошка Томашевића, "Сампас" Илије Ђуровића и "Оно о чему се не може говорити" Елведина Незировића.

Следе романи "Деца" Милене Марковић, "Симптоми" Милице Сниве, "Савршен антиталенат за срећу" Небојше Миленковића, "Шпанска чизма" Владимира Копицла, "Слуз и жуч" Ненада Рацковића, "Из мрака" Бранка Ћурчић, "Мокринске хронике" Срђана В. Тешина и "Како се једе нар" Бојана Бабића.

У НИН-овом списку сачињеном по редоследу пристизања су и "Поговор" Давида Албахарија, "У ланцима" Нине Савчић, "Царинска улица у Новом Саду" Ласла Блашковића, "Ко је убио Гогоља?" Александра Новачића, и "Попино прасе" Синише Туцића.

Жири ради у саставу Марија Ненезић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић, Бранко Кукић и председник Теофил Панчић, а НИН је саопштио да су покровитељи награде "Сбербанк, једна домаћа, као и две стране компаније, које желе да остану анонимне".

Ana
12.01.2022 • 16:16
Navijam za Simpome! Odlična knjiga!
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести