Перици Милутину „Деспотица Ангелина”

НОВИ САД: Новосадски поета и прозаиста Перица Милутин овогодишњи је лауреат Награде „Деспотица Ангелина Бранковић” за књигу песама „Силуан” (Фондација „Група север”, Нови Сад, 2019).
knjiga
Фото: pixabay.com

Како је наведено у образложењу, „Силуан” је комплексно песничко ткање, састављено од неколико целина које су снажно повезане. „Бројчана структура, односно бројеви у наслову, који упућују на редослед, али и на везе са другим песмама, указује на осмишљеност ове књиге и на једном другом нивоу, који је истовремено и поетички и космички, пре метафизички, него ли метафорички, пре свега и изнад свега, у сфери духовног и молитвеног.

Било ко да је насловни јунак, обичан монах или старац Силуан, светогорски подвижник, његове су поуке дубоке, уверљиве, јер је његово искуство чемерно и тамно, између речи и ћутње, између свести и несвести, између ума и неума… ” , стоји у оцени збирке „Силуан”.

Награда ће Перици Милутину бити уручена сутра увече у  Банатском културном центру у Новом Милошеву у оквиру књижевне манифестације „Слово љубве”

М. С.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести