Представљен роман Владимира Кецмановића "Феликс"

БЕОГРАД: У кафеу књижари Делфи у СКЦ вечерас је представљено реиздање романа Владимира Кецмановића "Феликс".
vladimir kecmanovic
Фото: Youtube Printscreen

Роман је доживео више издања, прошле године је драматизован и сада се с успехом изводи на сцени "Звездара театра".

"Феликс" је 2007. добио угледну награду "Бранко Ћопић", а Кецмановић каже да је с овом књигом привукао пажњу публике и критике.

Кецмановићева проза до сада је доживела више филмских и драмских адаптација и преведена је на енглески, француски, немачки, украјински, мађарски и румунски.

Осим аутора, о књизи су вечерас говорили редитељ Дарко Бајић и уредник књиге Дејан Михаиловић.

Кецмановић је објаснио да је његов веома специфичан, и препознатљив стил дошао спонтано и да су кратке реченице као створене за драматизацију или екранизацију.

За Дарка Бајића је ненаметљиво осликавање данашњих прилика и судбина ликова нашег поднебља, је прибавило роману високо место у српској књижевности на почетку 21. века.

Према Бајићевом мишљењу то није само најбољи, него и најзабавнији српски роман у години када је објављен, а забавно уметничко дело је код нас потцењено и презрено иако је драгоцени квалитет".

Кроз покушај дијалога са оцем који га је деценијама раније напустио, изгубљени син ће, у тој јединој ноћи њиховог живота коју ће провести заједно, у ствари извести пред нама једну велику потрагу за смислом. Кецмановићев роман о Феликсу оцу и Феликсу сину писан је стилом који не оставља даха читаоцу, рекао је Бајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести