Промоција романа "Персон" Николе Лекића

БЕОГРАД: Издавачка кућа Лагуна је за 20 година ласирала зачајан број домаћих писаца имајући смелости да им објави дебитантска дела, а међу њима је и вечерас представљени роман "Персон" Николе Лекића.
k
Фото: Promo/laguna.rs

О делу су говорили писац и маркетиншки стручњак Лазар Џамић, новинар и писац Дејан Каталина и глумац Словен Дошен, а модератор је била Маја Шарић.

Сви промотери су се сложили да је дело талентованог писца Николе Лекића узбудљива савремена прича о самоћи, унутрашњим ломовима и љубави.

Аутор прати младог самозваног песника Николу Николајевића, који је без прихода и без крова над главом. Његова сестра му проналази стан у другом граду и убрзо после пресељења нестаје без трага. Самоме у огромном стану који као да је заборављен од света, преливајући се кроз његове просторе, у Николајевићу се буде страхови које узаврела машта само увећава.

Да ствар буде гора, наставила је причу Шарићева, чудна породица којој стан припада станује на истом спрату. Николајевић се труди да остане непримећен, проводи дане у преиспитивању и сноликим представама, разговарајући са собом и замишљеним пријатељем.

Слутећи да презиме власника на плочици улазних врата представља упозорење, испуњен стрепњом да сам стан повлачи конце његове судбине, неочекивано добија прилику да открије излаз из света у којем лебди између сна и стварности.

Џамић је био позитивно изненађен спремношћу младог писац да пласман свог писања започне сам тако сто је умножавао своје прице и објављивао их у цасописима. Први роман "Жбун" је на шапирографу умножио у 50 примерака који су нашли купце.

Године 2016. објавио је као самиздат роман у причама "Трафика" у тиражу од 500 примерака и све их је продао. Прошле године је сам машином штампао роман "Персон"(Першон) и све их је продао након првог представљања књиге.

Ова савремена прича, према речима Шарићеве, је прича "о борби за физичку и духовну слободу, самоћу, о унутрашњим ломовима и љубави".

Самоћа и слобода прате младе, приметио је Каталина и додао да је истина да сви они беже од стварности.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести