Мјузикл "Ко се боји Исидоре Данкан" у Новом Саду

БЕОГРАД: Мјузикл "Ко се боји Исидоре Данкан" инспирисан аутобиографском књигом Исидоре Данкан "Мој живот" у режији редитељке Гее Гојак биће изведен 13. јануара у два термина у Галерији Матице српске у Новом Саду, најавили су данас организатори. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Мјузикл "Ко се боји Иидоре Данкан" прилагођен је свим узрастима и поред значајне уметничке вредности коју пружа, евидентна је и његова улога у популаризацији културе живљења кроз призму велике уметнице као што је била Исадора Данкан.

Гледаоце очекује право уживање, јер ће уз прелепе костиме и атрактивне кореографије имати прилике да на сцени виде више од 40 младих плесача студија Вива Данце Ацадемy, али и њихове специјне госте плесаче и певаче из Новог Сада. Најитересантнији гости свакако ће бити студенти Академије уметности у Новом Саду који су припремили глумачке и певачке сцене под палицом професорице Агате Виткаи и професорице Дијане Козарски.

Главна улога Исадоре Данкан поверена је балерини Уни Дураковић која важи за једну од најтрофејнијих и најуспешнијих младих балерина у Србији. 

Остале улоге поверене су веома искусним плесачима Анђели Јоковић која игра П. Е. Сингера, другог Исадориног мужа), Кристаин Бундинчевић који игра Е. Г. Крега који ће оживети Исадориног првог муж, као и младој Лени Радоњић и Срни Матковић које играју Исадору Данкан у раној младости. 

Једну од значајнијих улога у мјузиклу, лик Јесењина, одиграће студент глуме Академије уметности у Новом Саду, Ролан ласло. 

Сценарио и режија су поверене младој успешној глумици и редитељки из Хрватске Геи Гојак, која је својевремено мастерирала глуму на Академији уметности у Новом Саду.

Кореографију у мјузиклу потписује Гордана Орешчанин која је иначе и потпредседница светске плесне организације од 2012. године и добитница је свих највиших међународних признања у модерном плесу као спорту и као уметности. 

Такође на мјузиклу ради и кореограф Александар Бошков који је припремио кореографске чинове са најстаријим плесачима у овој представи. 

Укупно 94 костима само за ову представу направила је Новосађанка костимографкиња Кристина Бабић, док је за солисте врло захтевне костиме радила врло популарна костимографкиња, иначе и некадашња балерина Вива Данце-а Наташа Вранешевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести