Басиста Ролингстонса са триом "Stone Raiders" на Нишвилу

НИШ: Ролингстонси су због пандемије корона вируса били принуђени да откажу своју америчку турнеју, али ће зато Darryl Jones, који је већ деценијама басиста легендарног бенда, 16. августа наступити на Нишвиллу као члан супер триа „Stone Raiders“ који предводи гитариста Jean-Paul Bourelly, док је на бубњевима Will Calhoun, члан групе Living Colour, најавили су организатори.
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Свакако најзвучније име овог супер триа је басиста Darryl Jones, који је још у тинејџерским данима и током студија музике, постао значајан члан чикашке блуес и џез сцене.

Посредством свог дугогодишњег пријатеља, бубњара Vincenta Wilburn Juniora, иначе сестрића Miles Davisa, Darryl који је тек ушао у трећу деценију, добија прилику да га легендарни трубач чује и одмах постаје члан Мајлсовог састава са којим дебитује на албумима “Decoy” (1984) И “You`re Under Арrest”.

Са Мајлсом је снимао и наступао све до краја његовог живота 1991. године као што то обично бива, Darryl као један од “Мајлсових мускетара” доспева у жижу музичке јавности па је уследило и ангажовање на првим Стнговим соло абумима и то са “класичном” џезерском поставом у којој су били и Branford Marsalis, Kenny Kirkland и Омар Хаким.

Иако га преостали чланови бенда никада нису промовисали у званичног члана групе, Даррyл је са Стонсима свирао на свим албумима и турнејама до данас, а уз све то, осим што води и своје ауторске пројекте, један од најомиљенијих ангажмана му је управо оно што ради у склопу "Стоне Раидерса" са којима је објавио један албум, а на новом који излази ове године - први пут се појављује и као певач.

Формални лидер групе “Stone Raiders” Jean-Paul Bourelly је један од накреативнијих и најоригиналнијих гитариста савремене музичке сцене.

Трећи, али никако најмање важни члан састава је Will Calhoun бубњар састава Livin Colour.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести