Цане Партибрејкерс: Рокенрол чува здрав разум

БЕОГРАД: После препуног стадиона Ташмајдан и три године концертне паузе, Партибрејкерси поново наступају 22. марта у београдској Хали спортова "Ранко Жеравица".
Zoran Kostić Cane/R. Hadžić
Фото: Р. Хаџић/Зоран Костић Цане

Најављен као "Велики пролећни" концерт, наступ Партибрејкерса долази након ангажмана певача Зорана Костића Цанета у супер бенду "Шкртице" и гитаристе Небојше Антонијевића - Антона у сасатаву "Хеви Хипи Бејби". 

Први самостални наступ у Београду, Цане за Тањуг најављује као класичан Партибрејкерс концерт на месту где су пре 33 године први пут свирали. 

"Када кажеш 33 године звучи као нешто бенифицирано...Идеја концерта је да направимо велики клуб за пар хиљада људи. Оно, фазон...служите се, све плаћено, леп провод за читаву породицу...Биће шаролико...Доћи ће различити људи", казао је Цане и додао да је поверење кључ повезаности са публиком у протекле три деценије.

"Из тог поверења иде емоција...Обострана. Биће то концерт међусобног храбрења. Бенд храбри публику и публика храбри бенд...Једноставно. Тим концертом на Новом Београду завршићемо турнеју која траје од дочека Нове 2018. године у Котору", каже Цане. 

Фронтмен Партибрејкерса каже да бенд делује модерно после 33 године јер није у опште прихваћеном "нотном систему"

"Увек дајемо све од себе. Ако бих хтео да се похвалим могао би да кажем да Партибрејкерси доносе ћар. На овај или онај начин. Трудимо се, па како буде. Овог пута ћемо пустити пролећни рокенрол. Свираћемо и неке ствари које никада нисмо свирали. Те ствари захтевају дубоку концентрацију коју ми често не поседујемо, али за Халу Спортова смо тотално спремни", каже Цане. 

Према његовим речима, у данашње време је за све људе најважније да сачувају здраву памет. 

"Лепи су дани. Важно је да их поделимо на добар начин са неким. Концерт Партибрејкерса и рокенрол чувају здраву памет. Више као извор аутентичних потреба и жеља. Рокенрол треба доживети на уметнички начин а не као индустријску дицплину за богаћење. Нове генерације треба да размишљају под каквим небом расту...Ко им се и како представља...Шта жели од њих. Како их неко усмерава...Овде се у све сумња,отупела је бриткост ума" каже Цане. 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести