Филхармонија свирала за 10.000 људи

БЕОГРАД: Извођењем увертире опере "Кармен Жоржа Бизеа, Београдска филхармонија отворила је вечерас дуго очекивани концерт у Блоку 13 на Новом Београду.
filharmonija tanjug
Фото: Tanjug

У другој половини вечерашњег концерта на отвореном, публика је најгласније реаговала на тактове ремек дела Стевана Христића "Охридска легенда", коју је Београдска филхармонија фантастично извела.

Почетку концерта претходио је громогласни аплауз публике, која је пре музицирања Београдске филхармоније имала прилике да чује сет листу састављену од песама по избору филхармоничара...

Нови шеф диригент Београдске филхармоније Габријел Фелц рекао је окупљенима на српском језику да су најбоља публика на свету.

Фото: Tanjug

На коцерту је присутно више од 20.000 људи који узивају слушајући Хаџатуријанову "Игру сабљи", Вагнерову "Валкиру и остале композиције са репертоара вечерашњег концерта.

Нешто преко 20.000 људи бурно је поздравило у 21:30 сати излазак маестра Зубина Мехте на позорницу у Блоку 13 на Новом Београду.

Фото: Tanjug

Цењени диригент водио је Београдску филхармонију кроз завршетак тријумфалне Бетовенове "Пете симфоније". Уследио је бис у којем је Београдска филхармонија одсвирала "Марш на Дрину" Станислава Биничког.

Фото: Dnevnik.rs

Уследио је још један бис у којем је публика имала прилику да се осећа као да је на концерту у Бечкој филхармонији, која сваке године, свој наступ 1. јануара завршава уз Штраусову музику. 

Фото: Tanjug

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести