Вучић и Мехта, градиће се концертна дворана

Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас проби Београдске филхармоније под руководствомн Зубина Мехте уочи гала концерта и најавио изградњу велике концертне дворане у Београду.

Премијер је пренео новинарима утиске после сусрета са једним од највећих уметника данашњице, који је 47 година био на челу Израелске филхармоније, а 13 година предводио Њујоршку филахрмонију, рекавши да му је Мехта учинио изузетну част данашњим сусретом.

"Могу да уживам у Малеровој симфонији или Морцартовој последњој, али мало знам о музици. И знам оно што је и Мехта рекао данас, да је Београду потребна концертна хала", рекао је Вучић.Он је објаснио да ће се по завршетку реконструкције у неким деловима и изградње Музеја савремене уметности и Народног музеја, после година неодговорности кренути са изградњом и концертне дворане.

Вучић је изразио наду да то неће костати више од 50 милиона евра, и скренуо паžњу министру Ивану Тасовцу да се стара да та цена не расте као што је уобичајно током реализације сличних пројеката."Направићемо једну од најбољих концертних дворана у региону која ће имати 1.500 места са најбољим звуком. Узећемо најквалитетније фирме из света, од којих је пар Мехта и препоручио" додао је.

Премијер је изразио уверење да ће Београђани и сви остали љубитељи музике, не само из Србије, моћи да уживају у другачијем и бољем звуку, а и наша филхармонија моћи још веће успехе да постиже.Он је пренео да је Мехта оценио да Београдска филхармонија данас звучи боље него него после 2000. када је "осим нечије политичке радости, мало тога могло да чује у звуку или музици".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести