Гитариста Чутурило: Напустио сам Чорбу због политике

БЕОГРАД: Рок музичар Никола Чутурило рекао је да је својевремено напустио групу Рибљу чорбу јер није био националиста и није могао да стане иза "онога што је била политика бенда".
cuturilo
Фото: Youtube Printscreen

"Нисам могао да будем ни у примисли националиста. Нисам могао ни на који начин да учествујем у лудилу које је почело да кува. Покушао сам, колико сам скромним могућности могао, да утичем. То је било без резултата", рекао је Чутурило гостујући у новом наставку јутјуб подкаста "Белгрејд бекстејџ пас".

Чутурило је у Рибљу чорбу дошао као ритам гитариста за албум "Истина" (1985), а са бендом фронтмена и песника Боре Ђорђевића је снимио и албуме "Осми нервни слом" (1986), "Ујед за душу" (1987) и "Прича о љубави обично угњави" (1988).

Упитан на шта је најпоноснији што је урадио са Чорбом, Чутурило је одговорио да је срећан због тренутка када је изашао из бенда.

"То је била моја одлука. То није било нимало једноставно. Разни људи су ме доживели као да сам ретардиран, јер је добар бенд, супер продуктиван, добра кинта... ", присетио се Чутурило.

Кренувши у упоредну самосталну каријеру албумом "Девет лаких комада" (1988), Чутура је Чорбу напустио крајем 1989. године, у тренутку када се пословично ангажовани Ђорђевић почео у јавним наступима још директније бавити политичким приликама у Југославији.

"Све оно што смо као бенд радили и имали као језгро, почињало је да буде мање важно. И ту више није било места за мене", рекао је Чутурило, који је убрзо по изласку из Чорбе, због почетка рата у Југославији 1991. на више година отишао у иностранство.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести