РОД СТЈУАРТ СТИЖЕ У БЕОГРАД Наступиће у "Штарк арени"

БЕОГРАД: Шкотски певач Род Стјуарт најавио је на свом сајту да ће 17. маја 2024. године наступити у Београду у "Штарк арени".
с
Фото: Youtube Prinscreen/ Rod Stewart/ VPdrone

Како је најављено, Стјуарт у Београду почиње европску турнеју на којој ће обићи и Љубљану, Братиславу,Осло, Штокхолм, Берлин, Будимпешту, Париз и друге градове, закључном са Луком почетком јула.   

Стјуарт је препознатљив по свом храпавом гласу и светским хитовима као што су "Sailing", "Do Ya Think I'm Sexy", "I Don't Want to Talk About It", "Baby Jane" и "First Cut is the Deepest", или "It Takes Two" дует са Тином Тарнер (Турнер).

На почетку каријере био је певач у групи утицајног гитаристе Џефа Бека (Jeff Beck), а потом је популарност стекао на почетку седамдесетих у саставу Фејсиз, у ком је био данашњи гитариста Ролингстонса  Рон Вуд,  као и бројним самосталним албумима.

Сјуартова издања спадају у најпродаванија свих времена са преко 120 милиона продатих примерака широм света. Имао је десет албума на првом месту топ листе у Великој Британији, и четири сингла на врху америчке Билборд листе.

Стјуарт је 2016. године проглашен за витеза за своје заслуге у музици и за добротворне сврхе.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести