Швајцарски дуо „Евентуел” свира Нешића и Коралеса

У оквиру програма „2К+“ Културног центра „Милош Црњански“ вечерас у 21 час на Камерној сцени Срског народног позоришта концерт приређује швајцарски дуо „Евентуел“.
d
Фото: Промо

Овај дуо чине Мануела Вилигер и Вера Вал, које свирају саксофон и користе електронику. На овом концерту извешће композицију „Анотхер роунд“ Светозара Нешића и „Дуел“ Артура Коралеса. Улаз је слободан.

Дуо „Еветуел“ је основан је 2015, и савремена музика у одговарајућој изведби је нешто чему се пасионирано посвећују саксофонисткиње Мануела Вилигер и Вера Вал. Блиски су им уметнички перформанс и експеримент, употреба електронике, укључујући и видео радове и употреба светлости којима пробијају звучну димензију визуелном, и својој публици обезбеђују музички перформанс у јединственом визуелном простору.

Од 2019. дуо организује пројекат „евентуел.конектид”, у оквиру којег сарађује сваке године са два композитора, тако што наруче дело за саксофон и електронику, у трајању од пола сата. Ово је четврта година пројекта, а позвани композитори су Артуро Коралес из Швајцарске / Ел Салвадора и Светозар Нешић из Србије. Овај програм изведен је током марта 2022. у швајцарским градовима Олтену, Женеви, Цириху и Луцерну, док ће у оквиру српског дела турнеје бити представљен у Београду и Новом Саду.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести