Услед компликација с короном, преминуо џез пијаниста Елис Марсалис

ЊУ ОРЛЕАНС: Легендарни амерички џез пијаниста Елис Марсалис, отац џез мајстора Винфорда и Бренфорда Марсалиса, преминуо је у 86. години у Њу Орлеансу од последица корона вируса, саопштила је његова породица.
e
Фото: Youtube Printscreen

С великом тугом саопштавам да је мој отац Ели Марсалис Јуниор преминуо након компликација од коронавируса. Мој отац био је музички џин и учитељ, а био је још бољи отац. Пренео нам је све што је могао стварајући од нас оно што јесмо, саопштио је Бредфорд Марсалис.

Елис Марсалис примљен је у болницу у суботу увече са симптомима корона вируса.

Градоначелница Њу Орлеанса Латоја Кантрел је Марсалиса описала као “легенду, прототип онога на шта мислимо када говоримо о њуорлеанском џезу”.

Марсалис, чувени пијаниста који је донео би-бап у Њу Орлеанс, свирао је са легендарним Орнетом Колменом, заједно са Нетом и Кенонболом Едерлијем, а снимио је и 20 соло албума.

Компоновао је музику за филм "Приче краља Миде", у коме је Мајкл Кејн био наратор, али је најпознатији био по томе што је био учитељ џезерима Харију Конику Јуниору и Теренсу Бланшару, а пре свега својим славним синовима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести