Вечерас концерт у Културном центру Војводине: Од Моцарта до Гласа

У Културном центру Војводине „Милош Црњански“ вечерас у 20 часова биће приређен концерт камерне музике, на којем ће наступити гудачки квартет „Панонија“.
kulturni centar vojvodine
Фото: Promo

Овај концерт се одржава у оквиру серијала концерата камерне музике, а улаз је слободан. На програму овог концерта су: Моцартов Адађо и Фуга у ц–молу, Фуга у манастиру Корсакова, „Хризантеми“ Пучинија, Адађо С. Барбера, Дрезден квартет А. Симића, и квартети бр.2 (II став ) и бр.3 (VI став ) Ф. Гласа.

Гудачки квартет „Панонија“ чине: Раде Живановић, виолина, Марин Бугар, виолина, Станислав Брканић, виола, и Рони Бераха, виолончело. Репертоар квартета „Панонија“ садржи дела савремених композитора из Србије, аранжмана румунске и клезмер музике. Овакав репертоар је веома редак и квартет се труди да буде оригиналан у односу на друге. Гудачки квартет „Панонија“ је наступао у многим приликама код нас, као и у Сибиу, Бриселу и Паризу.

Квартет има неколико снимака за РТВ Војводине и за РТС. Удружење БанатАртеМузика је 2018, под чијим окриљем ради гудачки квартет „Панонија“, захваљујући Савезу јеврејских општина Србије и Секретаријату за културу АП Војводине, издало први албум квартета, под називом „Клезмер мјузик“.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести