Изложба Чичевског у Културном центру Војводине "Милош Црњански"

У оквиру пројекта "Креативни простор у покрету" Културног центра Војводине "Милош Црњански" (Војводе Путника 2) вечерас у 18,30 часова биће отворена изложба под називом “ Лудибриум “ младог новосадског уметника Јована Чичевског.
1
Фото: Скулптуре Јована Чичевског

Његов ликовни израз базиран је на скулптурама и инсталацијама израженим у различитим медијима као што су видео перформанси. Он користи различите делове људског тела као што су ухо или прст споја их са објектима који постају играчке или инсталације интерактивног типа. Желећи да забави и насмеје гледаоца његове скулптуре постају елементи забаве за одрасле и децу. Укључујући посматрача у своја дела не допушта му да остане само публика, већ га тера на разиграност. Ауторов став је да скулптура не сме да се гурне у ћошак галерије или дома да би скупљала прашину, него треба да остави утисак на посматраче тако што скрива неке очигледне ствари испред њихових очију.

Јован Чичевски (Нови Сад, 1995) апсолвент је вајарства на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Николе Мацуре. Учесник више ликовних колонија и пројеката у земљи и иностранству. Почасни члан културно уметничке организације „Ние по дродзе“ из града Сувалкија у Пољској. Сертификован од стране „Ерасмус плус“ организације због учествовања на пројекту „Југенд фüр Еуропа” 2016. Излагао је на неколико колективних изложби.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести