За Евросонг 2021. пријављена 41 земља, учествује и Србија

ЖЕНЕВА: Европска радиодифузна унија (ЕБУ) саопштила је данас да је учешће на „Песми Евровизије“, која би следеће године требало да буде одржана у холандском граду Ротердаму, потврдила 41 земља, међу којима је и Србија.
evrovizija
Фото: https://eurovision.tv

Учешће на такмичењу следеће године потврдиле су исте земље које је требало да наступају на овогодишњој „Песми Евровизије“ која је отказана због пандемије корона вируса.

Због отказивања такмичења, Европска радиодифузна унија је донела одлуку да се организација „Евросонга“ следеће године поново препусти холандским емитерима, а фестивал би требало да се одржи од 18. до 22. маја 2021. године.

„Захвални смо због посвећености 41. емитера за помоћ у поновном организовању и повратку ''Песме Евровизије''“, рекао је Мартин Естердал, извршни супервизор такмичења.

Додао је да ЕБУ заједно са холандским емитерима НПО, НОС и АВРОТРОС ради на четири сценарија за одржавање „Песме Евровизије“ следеће године и да су у сталном контакту са свим учесницима.

Извршни продуцент такмичења Сице Бакер навео је да су организатори пред себе поставили високу лествицу за предстојеће такмичење и да је у току израда протокола у циљу заштите здравља запослених, такмичара, новинара и посетилаца.

Осим Србије, на такмичењу ће учествовати Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Белорусија, Бугарска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Грчка, Грузија, Хрватска, Ирска, Исланд, Италија, Израел, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Немачка, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија, Русија, Сан Марино, Северна Македонија, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Шведска, Уједињено Краљевство, Украјина и домаћин Холандија.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести