Фотографије Марије Јовановић Бељански у КС Буковац

У Културној станици Буковац, Карађорђева 76, од данас до 8.августа, може се погледати изложба фотографија под називом „Ритам града, улица и лица” ауторке Марије Јовановић Бељански.
r
Фото: Pixabay.com

Ова изложба је крајем маја представљена у Културној станици „Свилара“, а сада ће моћи да је виде и посетиоци у Буковцу. Фотографије је ауторка забележила телефоном, на путовањима по Маракешу, Њујорку, Риму и Лисабону, а неке су снимљене и у Новом Саду и Београду. На фотографијама ове ауторке најчешће су то путокази и живот на улицама многих градова које је обишла на свим континентима, али оно што је упечатљиво и препознатљиво јесу њени чувени портрети.

Марија Јовановић Бељански се фотографијом се бави од 14. године када је почела сама да развијафилмове и прави фотографије. Ту велику и непосусталу љубав усадио јој је отац Стеван, који јој је тада, видевши и препознавши таленат у њој, поклонио у то време чувени апарат за прављење фотографија УПА 5 са електричном сушилицом. Интересовање и за црно-белу фотографију. развија се у XII Београдској гимназији где је као главне предмете имала фотографију и филм.  након средње школе завршила је Филолошки факултет у Београду. Од 1999. живи у Новом саду и предаје италијански језик у Карловачкој гимназији.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести