Награда Музика класика Галерији МС

НОВИ САД: Галерији Матице српске додељена је награда „Музика класика“ за 2019, у категорији музичка институција године за промовисање уметничке музике, за реализацију концерата класичне музике за бебе и родитеље у оквиру пројекта „Одрастање уз уметност“.
g
Фото: galerijamaticesrpske.rs

Ово признање је уручено на свечаности у Музеју Народног позоришта у Београду др Снежани Мишић, програмској директорки Галерије Матице српске и Милану Радуловићу секретару Музичке омладине Новог Сада.

Рад Галерије Матице српске, дуже од једне деценије, усмерен је, између осталог ка приближавању културе и уметности најмлађим посетиоцима – бебама, деци и њиховим родитељима. С намером да укаже на значај присуства културе и уметности у одрастању детета у сарадњи с Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада, а захваљујући подршци и партнерству Фондације „Нови Сад 2021”, Војвођанске банке - ОТП група и Теленор фондацији, другу годину за редом организује концерте класичне музике за бебе и родитеље у оквиру пројекта Одрастање уз уметност.

Захваљујући концертима преко хиљаду новосадских малишана ушли су у чаробни свет уметности и класичне музике, пре него што су многи од њих направили своје прве кораке. Уживајући у најлепшим класичним композицијама најмлађи Новосађани на концертима, из месеца у месец, у Галерији Матице српске одрастају уз уметност и негују љубав ка класичној музици, наводе у Галерији.

Подсетимо, ревија „Музика класика“ установила је ову награду 2010. као признање домаћим уметницима, ансамблима, фестивалима, издавачима, критичарима, музичким институцијама и медијима, који су у оквиру календарске године оставили најзначајнији траг на домаћој музичкој сцени. Подељена у седамнаест категорија, награда се додељује на основу вредновања еминентног стручног жирија, који својим активним присуством на концертима у музичким центрима у земљи, предлажу уметнике и институције за које сматрају да су оставили најзначајнији траг у музичком животу наше земље у току једне године.

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести