Уметници писали Влади и министарству финансија, траже помоћ

БЕОГРАД: Удружење "Србија у покрету" упутило је писмо премијерки Ани Брнабић, министру Синиши Малом и народним посланицима у којем су апеловали да се реши финансирање слободних уметника у време пандемије.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Уметници од државе траже да хитно издвоји новац и нађе решење, те подсећају да је Влада Србије игнорисала предлоге уметничких удружења Министарству културе, а да уредбом о ребалансу буџета није издвојен ни динар за помоћ овом сектору.

"Захтевамо доношење одлуке о подршци од 30.000 динара самосталним и незапосленим уметницима за све месеце у којима нису и неће бити у могућности да радом зараде за живот. Тражимо да се усвоје предлози уметничких удружења", наводи се између осталог у писму.

Уз писмо удружење је упутило и петицију којом позива све да пруже подршку, а до сада су је потписали бројни уметници међу којима и глумци Светлана Бојковић, Ненад Маричић, Нела Михаиловић, Наташа Нинковић, Милутин Милошевић, Вања Милачић, Весна Чипчић, редитељка Татјана Мандић Ригонат, песникиња и професорка ФДУ Милена Марковић…

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести