Аја Јунг: БФИ у септембру и новембру

БЕОГРАД: Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг казала је данас да се Београдски фестивал игре неће отказивати, већ да ће се у складу са епидемиолошком ситуацијом одржати у септембру и новембру.
aja jung
Фото: Youtube Printscreen

Она је истакла да цео организациони тим прати свакодневно протоколе свих земаља на свету, јер је реч о интернационалном програму који укључује трупе из свих делова света.

Планирамо и настојимо да одржимо све програме најављене публици, само ћемо у складу са епидемиолошком ситуацијом читавог света, не само Србије, морати да померамо извођења. Нажалост, највише се сада прибојавамо да ће изостати представе из Америке, Бразила и Израела...али ми ћемо наступе тих трупа само надаље померати, не отказивати - у питању је Њујорк сити балет, Бодy траффиц, Џејсон Самјуелс Смит...“, казала је Јунг гостујући на ТВ Прва.

Одржавање Фестивала је, како је истакла, њихова обавеза и дужност према многобројној и верној публици, извођачима, спонзорима, према укупној културној јавности...

"Наш програм зависи и од београдских позоришта, како ће се отварати од септембра... Око нас државе су пронашле начин како да се публика осећа добро и безбедно и ужива у уметничком делу на нови начин, те се томе надамо и овде", казала је Јунг.

Она сматра да ће се будућност сценске уметности свакако променити након пандемије јер је ово прва катастрофа која је успела да спусти све позоришне завесе истовремено у марту ове године, јер то, како је рекла, није пошло за руком ни претходним епидемијама ни светским ратовима...

„Уметници ће ову ситуацију искористити за нове планове и преговоре, а оно што се мора истаћи је да је међу свим играчима, гостима и организаторима показана велика солидарност и разумевање, као и жеља за доласком у Београд“, рекла је Јунг.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести