Ана Циганкова и Константин Ален у "Лабудовом језеру" у Сава центру

БЕОГРАД: Истакнути уметници, интернационалне балетске звезде Ана Циганкова и Константин Ален наступиће на сцени Центра Сава 17. децембра у главним улогама у балетској представи "Лабудово језеро", на музику Чајковског , а у кореографији Константина Костјукова, најавили су данас из Народног позоришта.
w
Фото: pixabay.com, ilustracija

Примабалерина Ана Циганкова добро је позната домаћој публици, јер је с великим успехом гостовала на нашој сцени неколико пута, а наступ са Аленом биће права посластица за љубитеље балета.

Иновативна кореографија Костјукова и раскошни костими чувеног Рената Балестре обећавају гламурозни спектакл.

У представи учествује целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта. Диригент је Ђорђе Павловић.

Ана Циганкова је рођена у Новосибирску у Русији и 2004. године одлази у Будимпешту где постаје примабалерина у Националном балету Мађарске. Три године касније постаје примабалерина и Холандског националног балета. Равноправно наступа у обе компаније.

Као гошћа, наступала је у Бечкој државној опери, Мађарском националном балету, Римској опери, на Фестивалу Нурејев са Државним балетом Татарстана.

Константин Ален је рођен у Индијанополису, САД. Одрастао је на Хавајима где је похађао и балетску школу, а 2012. године се придружио се Штутгарт Балету где је убрзо постао солиста. У првака Балета промовисан је две године касније.

Као гостујући првак, наступао је у продукцији Дон Кихот, у кореографији А. Ратманског у Холандском националном балету, а од 2018. године њихов је стални члан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести