Андрашу Урбану уручена награда "Бојан Ступица"

БЕОГРАД: Позоришном редитељу Андрашу Урбану вечерас је уручена награда "Бојан Ступица" за режију представе "Родољупци" у београдском Народном позоришту.
d
Фото: Youtube Printscreen

Након што је вечерас одиграна представа "Родољупци", Урбан је изашао на сцену националног театра и окренуо се ка ансамблу представе. 

"Јако сам поносан на вас зато што радите то што радите у овом моменту. Знам да се сте се определили за овај позив јер сте желели да пренесете неку поруку, да несто урадите и важно кажете", казао је Урбан и додао да се не сме дозволити да директор Драме Жељко Хубач оде из позоришта. 

"Хубач не треба да оде из позоришта зато што је доказао да добро ради то што ради", казао је Урбан. 

Цењени редитељ је захвалио на важном признању и казао да је одувек желео награду "Бојан Ступица".

"Ту награду сматрам југословенским признањем и једно време сам заборавио на њу, а ето сада ми драго што сам је добио", казао је Урбан. 

Награду "Бојан Ступица" додељују се од 1971. једном у две године и ова покрива период од априла 2015. до априла 2017. године.

Трочлани жири за доделу те награде за режију, који су чинили Димитрије Јовановић, Љиљана Тодоровић и Славко Милановић, одлуку је донео једногласно. 

Урбанова верзија комада Јована Стерије Поповича, постављена је у данашње време, премијерно је изведена 30. октобра 2015. године на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести