"Дон Жуан" затвара сезону позоришта "Театријум" у Београду

БЕОГРАД: Извођењем представе "Дон Жуан" у режији Тихомира Станића и Марка Мисираче сутра ће бити затворена прва сезона летњег позоришта "Театријум" у Капетан Мишином здању.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

На новоотвореној летњој позоришној сцени у Ректорату на тај начин ће се представити комад који је био прва премијера новог театра у престоници Србије, изведен почетком јула.

Режију потписује један од најзапосленијих глумаца у домаћим ТВ серијама Тихомир Станић, истовремено и оснивач овог позоришта.

Идеја о Театријуму покренута је управо на његову на иницијативу, уз подршку Универзитета у Београду, који је уступио двориште Капетан Мишиног здања и градске општине Стари Град, а управник позоришта је глумац - Владан Гајовић.

"Поносан сам на чињеницу да смо успели да одиграмо 50 представа, међу њима и три премијере - ''Дон Жуан'', ''Злостављање'' и ''Лечење душе ин виво'', и да охрабрени тим подвигом већ имамо репертоар за следећу сезону", изјавио је Станић.

Поред смотре дипломских представа академија уметности из целог региона, у плану је да на отворену сцену поставе Шекспиров "Сан летње ноћи" и драму "Молијер - Братство лицемера" руског писца Михаила Булгакова.

Позориште је ове "нулте" сезоне било активно од 3. јула до 31. августа, а затим је продужено због кише до 2. септембра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести