На Дрини ћуприја поново на сцени Мадленианума 20. децембра

БЕОГРАД: После скоро месец дана од затварања својих врата за посетиоце, због пооштравања мера против ковида 19, Опера и театар Мадленианум настављају да играју за своју верну публику, а у недељу 20. децембра од 12 часова биће изведена монодрама "На Дрини ћуприја".
m
Фото: Youtube Printscreen

Монбодрама је настала по чувеном роману Иве Андрића у драмском тумачењу глумца Тихомира Станића, који ово дело маестрално изводи већ скоро 20 година.

Најпознатији роман Иве Андрића, "На Дрини ћурпија" хронолошки прати четири века збивања око чувеног вишеградског моста преко реке Дрине, који је изградио велики везир Мехмед паша Соколовић, пореклом из тих крајева.

Роман "На Дрини ћуприја" хронолошки и романескно описује свакодневни живот вишеградске касабе кроз векове и тешке прилике у Босни за српски живаљ.

Не чуди што је овај роман добио Нобелову награду, и што је до данас остао обавезна лектира за средњошколце.

Одломке из Андрићевог дела "На Дрини ћуприја" Станић је бирао и учио месецима, у чему му је несебично помагала др Љиљана Мркић Поповић, лектор и професор дикције на Факултету драмских уметности у Београду.

Поштујући све мере које је преписала Влада Републике Србије, Опера и театар Мадленианум ће на недељном нивоу објављивати свој репертоар.

Карте се могу купити он-лине преко сајта www. madlenianum.rs или резервисати на благајни Музеја Цептер, која ради сваки дан, сем понедељка, од 10 до 17 часова. Улазнице за представу се могу купити и на благајни Позоришта у Земуну два сата пред представу 20. децембра.

Карте ће се продавати са 50% попуста по јединственој цени од 600 динара.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести