Њујорк сити балет у Београду и Новом Саду у марту

БЕОГРАД: Прваци и солисти Њујорк сити балета наступиће у Тел Авиву, Будимпешти, Новом Саду и Београду током марта наредне године, што ће бити једина турнеја те чувене трупе током текуће позоришне сезоне.
ny siti balet
Фото: Tanjug/Ilustracija

Шеснаест играча, које предводе звезде Стерлинг Хилтин и Данијел Улбрехт, и три музичара, извешће радове Џерома Робинса, Жоржа Баланшина, Кристофера Вилдона и Јохана Коборга.

Највећа америчка балетска компанија данас броји 90 играча, са сталном адресом у Линколн центру у Њујорку.

На репертоару је око 150 наслова, највише из ризнице Баланшина и Робинса.

Текућа сезона је посвећена “песнику покрета” и оснивачу трупе, Жоржу Баланшину.

У организацији Београдског фестивала игре и Ерсте банке, наступи првака и солиста овог чувеног ансамбла, који први пут гостује у нашем региону, планирани су 11. марта у Будимпешти (Национални театар игре), 13. марта у Новом Саду (Српско народно позориште) и 14. марта у Београду (Југословенско драмско позориште).

Улазнице за представу у Југословенском драмском позоришту биће у продаји од сутра, 19. септембра, на сајту Београдског фестивала игре, као и на благајни Југословенског драмског позоришта.

Продаја улазница за представу у Српском народном позоришту почеће 10. октобра.

Прваци и солисти Њујорк сити балета наступиће као атрактивна претходница главног програма 17. Београдског фестивал игре, који ће бити одржан од 21. марта до 12. априла, и судећи по интересовању, довести у Србију бројне угледне госте, продуценте, критичаре и новинаре.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести