Позориште младих отвара нову сезону представом "Три мускетара"

НОВИ САД: Позориште младих у Новом Саду сезону 2021/2022. почеће 11. септембра у 20 сати премијером представе "Три мускетара" по мотивима истоименог романа Александра Диме у режији Даријана Михајловића.
Pozoriste mladih Dnevnik.rs/Arhiva
Фото: Dnevnik.rs/Arhiva

Михајловић је поводом премијере истакао да је његово виђење мускетара мало другачије и да је ово прича о појединцима, људима који не припадају колективу, већ желе да се остваре као индивидуе.

"Ликови током своје борбе за правду коју на крају и постижу остварују себе као изузетне појединце. Та наша авантура почиње доласком Дартањана као у Димином роману. Постоји више тема, једна је село-град, вечна тома која постоји код Диме и зато је то велики роман. Дартањан прво наилази на отпор града према селу, на отпор мускетара према себи и то прво мора да победи. Касније мора да победи ставове које доноси села, а то су: шта је држава, шта је земља, шта је патриотизам, све те ствари мора да преиспита", рекао је Михајловић.

Дартањанов лик тумачи млади глумац Дарко Радојевић који каже да је рад на овој представи био напоран али занимљив.

"Мени као младом глумцу било је ново то што смо имали различите пробе: кореографске, певачке, пробе мачевања... Било је врло интезивно и креативно, некада напорно, али мислим да је то савршен тренинг за младог глумца који жели да напредује, посебно у 21. веку", рекао је он.

Александар Милковић који глуми лик слуге Планшеа каже да је ово представе у којој има свега, јер се мешају жанрови.

"Занимљиво је, динамично је, захтева од глумаца потпуну спремност и преданост. Колико год деловало да Даријан није захтеван редитељ, захтеван је, али ја волим такве редитеље јер они извуку најбоље од сваког глумца. Да ли смо успели остаје да се види у петак на претпремијери и у суботу на премијери", рекао је Милковић.

Овом представом Позориште младих у Новом Саду почиње сезону у којој ће обележити 90 година успешног рада.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести