Представа младог ансамбла Камерне сцене "Мирослав Антић"из Сенте оставила дубок утисак на публику

"Оне су хтеле нешто сасвим друго" је друштвено ангажована драма о вршњачком насиљу ауторке Милене Деполо, а премијера је одиграна на Камерној сцени „Мирослав Антић“ у Сенти.
senta
Фото: Приватна архива

Представа као представа не би можда пала у очи да глумачка екипа није тако млада и тема представе није вршњачко насиље. Веома актуелна и драма са, очигледно, снажном и јасном поруком. Глума равна професионалцима, уверљивост на сцени је дала тон упечатљивости, а емоције које су глумци и глумице показивали публику су оставиле без даха, али и очију пуних суза.

Један од режисера представе, Бранко Вучетић је рекао да је вршњачко насиље присутно у друштву и да се о тој теми мало прича.

„Прича се више, успутним написом у неким јефтиним новинама, као десило се оно или ово, али нико у ствари  студиозно  не размишља о томе. Постоје разни психолози и педагози по школама по школама, разни  стручњаци који нам објашњавају зашто ово или како то, али сви они раде за плату. Нико не ради за то да тој деци пружи праву помоћ. Позориште има тај задатак,  да не само засмеје, натера на плач или на размишљање, него има и тај едукативни  значај. Да укаже друштву где би требало да буде активније. Проблем који постоји код вршњачког насиља, је тај да деца не знају коме да се обрате, а када то и учине одрасли не предузму ништа или јако мало да се та дилема разреши. Након тога остаје питање да ли су деца добро поступила и да ли је починилац адекватно кажњен, или се провукао и за собом оставио превише питања, рекао је Вучетић.

Фото: Приватна архива

Екипу од 13 младих чине као глумци: Даница Ћушић, Теодора Нешић, Софија Веселиновић, Тара Стојшић, Милица Ђорђевић, Кристина Бабин, Дуња Виловски, Миљана Стефановић, Страхиња Ђорђевић, Уна Глушица, Нађа Зорић, Лука Самарџић и Момчило Радоњић; као сарадници: Марина Чикић, Марија Зубац, Катарина Верикиос, Урош Суботички, Силвија Кордић, Јована Вејновић, Ђурђина Самарџић, Гордана Николић и Ђуро Бањац; музику је компоновао Себастијан Губик, а режисери су: Маја Радоњић, Наташа Фараго и Бранко Вучетић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести