Представе Народног позоришта онлајн гледало 30.000 људи

БЕОГРАД: Народно позориште због ванредног стања од 18. марта, први пут у својој историји емитује снимке својих представа преко интернета и до сада их је гледало више од 30.000 људи.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Због великог интересовања, театар је одлучио да репризира представу “Госпођа министарка” коју је на премијерном приказивању пратило преко 6.600 гледалаца.

За најмлађу публику уводе преподневни темин за матине представе, а већ у недељу 29. марта у 12 сати приказаће балет “Крцко Орашчић”, а ускоро и оперу “Пепељуга”.

У оквиру програма едукације професионалаца и публике “Платформа”, млади позоришни експерти Народног позоришта су се такође повезали путем друштваних мрежа и ускоро ће одржати своју прву радионицу.

“Колико год да потраје ова ситуација, остаћемо верни својој публици, радићемо од куће и осмишљавати све начине да јој понудимо нешто од наших садржаја, док наши уметници вежбају и припремају нове улоге”, поручују из позоришта.

Национални театар позива публику да обележи Светски дан позоришта вечерас уз балет “Хазарски речник - Ловци на снове”, по мотивима романа Милорада Павића, у кореографији Роналда Савковића, на музику Мирослава Бакоа и режији Ливије Пандур.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести