Вечерас у Позоришту младих минијатуре "У сазвежђу"

Представа „Сазвежђа“, целовечерњи програм који чини пет кореографских минијатура, младих ауторки и учесница истоименог пројекта Новосадске секције Међународног савета за игру ЦИД-Унеско, биће премијерно изведена данас у 19 часова на сцени Позоришта младих.
1
Фото: Позориште младих

Ауторке ових минијатура су пет младих уметница, које су учеснице програма „Сазвежђа“. Учесвују играчи које су кореографкиње изабрале на аудицијама.

“Развојни програм савременог плеса Сазвежђа”  је настао са жељом да се младим кореографима и играчима пружи прилика за едукацију о темама важним за плесно стваралаштво, као и умрежи плесна сцена Новог Сада. Кроз вишемесечни процес, пет учесница пројекта су са својим играчима изабраним на аудицијама, обрађивале различите теме које их интересују кроз савремени плес. Као додатни садржај у оквиру програма, организовано је и снимање кратких плесних филмова, који ће бити доступни на Јутјуб каналу Удружења. Ментори који су помагали у раду и едукацији учесница су: Александра Кетиг, Снежана Ађански, Саша Крга, Сања Крсмановић Тасић, Љубомир Николић, Марко Јозић и Милица Сурутка.

„Сазвежђа“ чине минијатуре: „Време“, кореографија и режија Александра Чавић, играју Сара Алека Милошевић, Александра Кетиг, Александра Чавић, и Никола Станковић, на композиције Иване Говорчин и Николе Влаисављевића; „Ехо неправилности“, кореографија и режија Нина Путник, играју Ума Зубан, Исидора Субић, и Алиса Дињашки, музика Лука Мајкић; „Визитор“, кореографија и режија Татјана Димовић, играју Јована Мећава, Тања Ђурић Јосић, и Татјана Димовић, музика Татјана Димовић; „Хибрид“, кореографија и режија Марина Аранитовић, играју Дуња Николија Попов, Нина Путник, Тања Стефановић, Исидора Субић, Сташа Јандрић, Инес Ђурђић, алтернација Татјана Штрицки, музика Тамара Кнежевић и Марко Дулић; и „Нити“, кореографија и режија Милица Ћирић, играју Ана Нара Илић, Валера Луњова, и Кристина Кљајевић, музика Филип Готовац.    

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести