Срем и његове чари у очима Дневниковог фото-репортера

НОВИ САД: Изложба фотографија “Срем - ожиљак и лек”, коју је приредио наш фото-репортер Слободан Шушњевић, отворена је вечерас у Музеју Војводине, Дунавска 37.
izlozba susnjevic bakic 2.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

На отварању је, осим аутора, говорио и директор Музеја Драго Његован као и мр Даријуш Сами, који је написао кратке стихове за сваку од изложених фотографија. 

Присутни су имали прилику да, уз чашу доброг вина, погледају педесет фотографија, које чине поставку изложбе.
Фото: Dnevnik.rs

Слободан Шушњевић је рекао да је кључ изложбе у томе што су приче на сликама космичке и немају везе само са Сремом, већ би се могле пронаћи у сваком човеку и у свим крајевима света. Како нам је рекао, одлучио је да направи ту изложбу када се сусрео са разрушеним сремским селима.

"Срем има јако свежа сећања на Други светски рат и много људи је страдало, а ми данас срећемо младе који су њихова деца и отуда у називу  ожиљак, а с друге стране смо називу изложбе додали и лек јер Срем има јако лепу природу, а и људи су дивни, али мало им фали да се “расцветају”",  казао је Шушњевић додајући да су проблеми људи са фотографија прави и да му је Срем због тога био интересантан.

Фото: Dnevnik.rs
Радови су настали пре десетак година, а Шушњевић их је снимио путујући по Срему с нашим тадашњим новинарoм Жељком Марковићем.

Његове фотографије уз Марковићеве писане репортаже осликавају атмосферу тог дела Војводине.

“Дневников” фото-репортер је својим фотографијама успео да исприча судбине и животе људи тог краја. Те се тако на изложби могу видети обични људи које је Слободан усликао у свакодневним активностима, бележећи сваки детаљ. 

 Шушњевићеве фото-приче нису накнадно дорађиване па су фотографије остале аутентичне.

У суботу у 12 часова о фотографијама и причама са којима су се у Срему сусрели, говориће новинар, публициста и књижевник Жељко Марковић. Изложба ће за све посетиоце бити отворена до 15. јуна.  

В. Бијелић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести