Италијански посластичар нуди колач у облику коронавируса

ЂЕНОВА: Док прехрамбене и остале потрепштине нестају великом брзином из италијанских супермаркета, излог чувене посластичарнице с дугом традицијом "Манђини" у центру Ђенове, краси нова посластица у облику корона вируса.
k
Фото: Илустрација

Реч је о колачу направљеном од прхког теста, чоколадног крема с аромом цвета поморанџе, а у излогу у којем је изложен истакнуто је да један "коронавирус" и кафа коштају евро и по, преноси локални лист "Ла Воче ди Ђенова".

Иако део становника града мисли да је реч о неукусној провокацији, власник посластичарнице Ђакомо Росињоти каже како сматра "да се треба и нашалити усред новонасталог феномена, који већину људи води у параноју". Он сматра да је на овај начин људе могуће подстаћи да на читав проблем гледају позитивно. Додаје да није случајно у крем колача додао арому цвета поморанџе који симболише - наду. Каже и да се нада да ће се људи ускоро вратити уобичајеним активностима и животној свакодневици. Росињоти додаје да је у центру Ђенове у последњих неколико дана много мање купаца, а изостаје и вечерња навика становника италијанских градова, аперитив пре одласка на вечеру.

Он, ипак, верује да ће и томе доћи крај. Својим клијентима и туристима препоручује да усред епидемије коронавируса у његовој посластичарници поједу један сластан - "коронавирус".

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести