ПОСНА ПРОЈА СА ПЕЧЕНИМ ПАПРИКАМА И ПОВРЋЕМ Раскошна и ПРАВА ДОМАЋИНСКА може послужити и као супер предјело за славску трпезу

У току је Божићни пост, а ми вам доносимо предлоге за нека од омиљених јела. Како данас постоје посне замене за скоро све мрсне намирнице, можете да правите чувене српске специјалитете без муке. Доносимо вам и један од бољих рецепата за посну проју, коју можете да једете за доручак или вечеру, али исто тако можете да је служите и као предјело на славама.
а
Фото: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Она се некада служила уместо хлеба и правила се од 3 састојка које је свака домаћица имала код куће, а касније су додаване намирнице као што су поврће, јогурт...  И тако је настала пројара, коју данас већина Срба зна као проју. Поред овог, постоји још један сјајан рецепт за посну проју са спанаћем.

Састојци:

- 1 шоља кукурузног брашна

- 1 шоља паленте

- 1 шоља уља

- 250 г посног фета сира (може димљени тофу)

- 250 г смрзнуте мешавине (поврће)

- 2 шоље киселе воде

- 2 печене паприке

- 2 кисела краставца

- 2 кашичице прашка за пециво

Рецепт за посну проју са поврћем и печеним паприкама:

У посуди помешајте кукурузно брашно, паленту и прашак за пециво. Затим сипајте киселу воду и уље. Све лепо сједините да нема грудвица, а онда додајте поврће које сте одмрзли и оцедили, сецкану печену паприку, кисели краставац и измрвљени фета сир, односно тофу. Све добро промешајте, па добијену смесу за проју сипајте у тепсију коју сте обложили пек папиром. Пеците посну проју у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута.

курир.рс/Дневик

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести