Рецепт дана: Целер чорба

Идеална за детоксикацију након празничне трпезе, овој укусној и кремастој чорбици ће с предстојећим слављима тек почети да расте „популарност“.
corba
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- главица целера,

- 50 г путера,

- литар домаће супе од поврћа,

- кашика густина,

- литар млека,

- 3 кашике сецканог листа целера,

- соли, бибера и субог зачина по укусу

Припрема:

1. Целер очистити и исећи на коцкице.

2. У одговарајућој шерпи отопити путер, а затим додати исецкани целер и пржити га, док не омекша.

3. Прелити супом од поврћа и наставити с кувањем на умереној температури, тако да целер буде потпуно мекан.

4. Пред крај кувања, додати мешавину густина и млека, зачине по укусу и наставити с кувањем док се не добије одговарајућа густина.

5. Готову чорбу посути сецканим листовима целера.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести