Рецепт дана: Чоколадна шарлота

Богати укус заводљиве шарлоте одушевиће све љубитеље чоколадних посластица....
torta
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 300 г глатког брашна,

- 240 г шећера,

- 5 комада јаја,

- 15 г прашка за пециво,

- 50 г какаа у праху,

- 225 г отопљеног маргарина /путера

10 г ванил шећера,

- 930 г очишћених јабука,

- чајна кашика цимета

Прелив:

- 330 г шећера,

- 97 г воде,

- 225 г слатке павлаке,

- 105 г маргарина/путера,

Припрема:

1. Јабуке опрати,очистити и исећи на крупне коцке.

2. Брашно, прашак за пециво и какао просејати.

3. Маргарин/путер отопити, па прохладити.

4. Припремити калуп промера 26 центиметра.

5. Умутити пенасто јаја и шећер, па додати брашно с какаом и прашком за пециво. Измиксати у глатку смесу, па улити маргарин/путер и још мало мутити миксером.

6. У смесу ставити јабуке, па шпатулом добро промешати.

7. Пећи на 200 степени око 50 минута.

8. Прелив: У посуду улити воду и шећер и кувати док маса не добије благо смеђу боју, а онда улити слатку павлаку, па мешати.Кувати пар минута док се не добије жељена густоћа. Макнути с ватре, па додати маргарин/путер и мешати док се не отопи. Прелив процедити и ставити у фрижидер. Ако се стврдне, прије употребе га само кратко загрејати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести